"Nem kérünk a Fidesz provokátoraiból!"

HírKlikk 2018. december 16. 13:11 2018. dec. 16. 13:11

A délutáni tüntetés előtt a Toroczkai-féle pártot kivéve a teljes parlamenti ellenzék egy közös közleményt adott, amelyben a fideszes provokátorok elleni fellépésre szólítják fel Pintér Sándor belügyminisztert.

Az alábbi közleményt Vadai Ágnes  frakcióvezető-helyettes (Demokratikus Koalíció), Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő (Jobbik), Demeter Márta frakcióvezető-helyettes, (LMP), Tóth Bertalan frakcióvezető (MSZP), Szabó Tímea frakcióvezető (Párbeszéd), Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők írták alá:

"Az ellenzéki pártok megbízható forrásból úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és más kétes elemek készülnek megzavarni a mai, rabszolgatörvény elleni tüntetést.

Az ellenzék nem kér a Fidesz által felkért provokátorokból! A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát!

Elvárjuk, hogy a Rendőrség kiemelje a tömegből a provokátorokat és a jogszabályoknak megfelelően járjon el velük szemben. Azt kérjük a tüntetőktől, hogy ne üljenek fel a provokációnak és őrizzék meg a tüntetés békés jellegét."

Forrás: Hírklikk