Nem ment el a bíróságra a vesztegetéssel vádolt roma politikus

HírKlikk 2019. szeptember 30. 05:30 2019. szept. 30. 05:30

Fertőző betegségben szenved, és csak az önkormányzati választás után jön rendbe - állítja ügyvédje.

Nem ment el péntek reggel a Nyíregyházi Törvényszékre az Országos Roma Önkormányzat vesztegetés vádjával perbe fogott elnöke, Balogh János - írja a Magyar Hang.

Védőügyvédje azt jelezte a bíróság felé, hogy védence fertőző betegségben szenved, és azt kérte a testülettől, hogy az tárgyalást napolják el október 13-a utánra. Ez meg is történt: az előkészítő ülés Balogh ügyében október 16-án lesz.

A fertőző beteg Balogh Jánost ezalatt a lap egy helyi forrása szerint az ibrányi városházára látták bemenni. Balogh itt indul önkormányzati képviselőként októberben, míg fia, akit ugyancsak Balogh Jánosnak hívnak, a Lungo Drom színeiben indul a roma kisebbségi önkormányzati képviselőségért.

Az ORÖ-elnöknek azért kell felelnie, mert 2018-ban fiktív kampányrendezvényeket akarhatott lepapíroztatni: a korábbi Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen Balogh egy vállalkozóval beszélve úgy fogalmazott,

ezek a gyűlések nem valósultak volna meg "csak papíron".

Ő az ORÖ számlájáról utalt volna a vállalkozónak, aki a visszaosztást követően megtarthatott volna hatszázezer forintot. Azt írja a lap, a hangfelvételen az is szerepelt, hogy Balogh a tavalyi országgyűlési választáson egyéniben a fideszes Vinnai Győzőt támogatja, és kell neki a pénz, hogy "agitálni" tudja az embereket.

Forrás: Magyar Hang