Nem politikus haverjai miatt bérelhet Bayer pofátlanul olcsón lakást a Várban

Föld S. Péter 2019. november 29. 15:11 2019. nov. 29. 15:11

Van ez a Bayer Zsolt nevű illető, aki nemcsak a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa, de lakásügye is van a Várban. Ennek a lakásügynek az a lényege, hogy Bayer a piaci árnál jóval olcsóbban, pofátlanul alacsony áron bérelhet lakást Budapest egyik legdrágább kerületében. Nem könnyű, de azért próbálják meg elképzelni: Bayer nem egészen 32 ezer forintot fizet egy 48 négyzetméteres lakásért. Ne tessék Polt Péterért kiáltani, a tranzakció annyira törvényes, hogy a fal adja a másikat.

Egy pilisi faházat adott eredetileg a várbéli lakás bérléséért cserébe Bayer, mert azt írja elő a törvény. Azok a Fidesz-közeli emberek – Palkovics miniszter például, vagy Rákay Filip az egykori lemezlovasból Kossuth téri fejszámoló művésszé lett nertárs – ugyancsak adtak valamilyen ingatlant a nagyon olcsón bérelhető várbéli lakásért cserébe.

Megjegyzendő, hogy Bayer kis pilisi faházikója valahogyan visszabitangolt a Bayer-családhoz. Vagyis – és most egy kicsit azért mégiscsak Polt Péterért kiáltunk – Bayer mégsem teljesen törvényesen veszi igénybe a pofátlanul olcsó várbéli lakhatást.

Lehetett volna csendben maradni, elhúzódni egy sötét sarokba, s ott megvárni, amíg elmúlik a vihar. Ám Bayer, aki alapító tagja a Fidesznek, és Orbán Viktor egyik morális iránytűje, beperelte a 24.hu című portált egy tavalyi cikkük miatt. Azt nehezményezte a tetőtől talpig becsületes, egykoron – s talán még ma is –szlovák rendszámú terepjáróval járó Bayer, hogy a 24.hu cikke azt sugallta, hogy ő politikai okokból bérelhet pofátlanul olcsón lakást a Várban.

A bíróság pedig megállapította, hogy a 24.hu nem állította róla ezt. Mi sem állítjuk róla, sőt, ha bárkit érdekel a véleményünk, szerintünk kifejezetten a véletlenek szerencsés együttállásának köszönhető, hogy Bayer pofátlanul olcsón bérelhet lakást a Várban.

Meggyőződésünk ugyanis, hogy bárki bérelhet Bayerhez hasonlóan olcsón lakást a Várban, kivéve persze azok, akik nem. Utóbbiakat nehéz volna felsorolni, közel tízmillióan lehetünk.

Bayer amúgy egyszer már ott hagyta a Fideszt. Akkor, 1994 októberében a Népszabadságban leplezte le távozásának valódi okát: „Dr. Simicska körül egyre több volt a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón.”

Aztán az elbitangolt fiú valahogyan visszatalált elhagyott övéihez. Nyilván, mert már nem zavarta, hogy az akkoriban még javában fideszes Simicska doktor környéke olyan volt, mint egy drogbáró rezidenciája Kolumbia alsón.

Jobb a Várban lakni, mint Kolumbia alsón. Bár utóbbi településen nem ismerjük a konkrét lakásbérleti lehetőségeket, feltételezhető, hogy 32 ezer forintért 48 négyzetméteres lakást ott is csak a maffia főnökének tudtával lehet bérelni.