Nincs abban semmi különös, ha a NER-lovagok szétlopják Magyarországot

Föld S. Péter 2019. augusztus 17. 07:31 2019. aug. 17. 07:31

Akár igaza is lehetne Rogán Antalnak, amikor azt mondja, hogy nincs abban semmi különös, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat. Rogán miniszternek azonban még sincs igaza, mert elfelejtette hozzátenni, hogy ezek az állam által közel félmilliárd forinttal támogatott sportrendezvények a felesége, Rogán Cecília nevéhez köthetők. És a tisztesség azt is megkívánta volna, hogy Rogán Antal azt is elmondja: a három állami cég Rogán Cecília miniszterné színre lépése előtt egyáltalán nem, vagy csak igen elhanyagolható mértékben vett részt az „ingyenes sportrendezvények” támogatásában.

Amint azt a Hírklikk is megírta, az MVM-ről, az Antenna Hungáriáról, és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-ről van szó, ezek azok az állami vállalatok, amelyek korábban nem, vagy csak kevéssé láttak fantáziát az ingyenes sportrendezvények támogatásában, ám miután Rogán miniszter felesége is képbe került, hirtelen ráébredtek. hogy jé, ezek igen hasznos kezdeményezések, és szívtelen gazemberek lennénk, ha nem adnánk rohadt sok pénzt szponzori támogatás képében Rogán Cecília projektjeire.

Rogán miniszter, nyilván csak feledékenységből felejtette el megemlíteni, hogy az államnak nincsen saját pénze. Szegény állam, nincs neki még egy amerikai nagybácsija sem, vagy állítólagos gazdag rokona, mint például a Kósa Lajost megvezető csengeri örökösnőnek. Ami pénze az államnak van, azt mind tőlünk, magyar adófizetőktől kapja. Mi fizetjük az állami cégek nagyvonalú, költséges és nem minden tekintetben indokolható adakozását, tőlünk veszik el ezt a pénzt adó formájában, anélkül, hogy előtte megkérdeztek volna bennünket, akarjuk-e, hogy a Rogán Cecília nevéhez köthető ingyenes sportrendezvények jelentős jövedelmet hozzanak Rogán Cecíliának és a vele közös háztartásban élő férjének, Rogán Antalnak.

Ha Rogán Antal ki akarta volna bontani az igazság minden részletét, akkor nem azt mondta volna, hogy nincs abban semmi különös, ha a állam ingyenes sportrendezvényeket támogat, hanem azt, hogy nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen oszolni és tovább haladni.

Vagy röviden csak ennyit: közöd?