Nincs szakorvos, készenléti ügyeletet rendelt el a főigazgató

HírKlikk 2019. augusztus 6. 06:48 2019. aug. 6. 06:48

Nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni.

Az Index birtokába jutott főigazgatói körlevél szerint miután a kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására. 

A főigazgató irányításával készenléti ügyeletet szerveztek kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával. A főigazgató ugyanakkor azt írja, "a rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitás függvényében az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható".

A kórház vezetése ezért azt rendeli el, hogy ha egy betegnél felmerül az akut gyomor- vagy bélvérzés gyanúja, és a beteg szállítható állapotban van, őt át kell küldeni a Honvédkórházba. 

Ha a vérzés megszüntetésére a beteg állapota miatt már csak a Szent Margit Kórházban oldható meg, hívni kell a belgyógyászati szakorvosi ügyeletest, akinek gondoskodnia kell az akut gasztrointesztinális vérzést elhárítani képest szakorvos haladéktalan behívásáról, olvasható a körlevélben.

Forrás: Index