Olyan kommenteket írt egy orvos Cseh Katalin posztja alá, amiért kirúgták

HírKlikk 2024. április 29. 18:17 2024. ápr. 29. 18:17

A nyíregyházi szülész-főorvos alpári megjegyzéseket tett a politikusra, aki Vlagyimir Putyin befolyásolási kísérleteként értékelte, hogy a Gazprom orosz energiaóriás lehet a Ferencvárosi Torna Club következő szponzora, emiatt pedig a momentumos EP-képviselő levélben szólította fel az UEFA elnökét, hogy ne hagyja jóvá a szponzori szerződést.

Cseh Katalin posztja alatt olyan stílusú, személyeskedő kommentek jelentek meg Kornafeld Jánostól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház egyik szülész-nőgyógyász csoportvezető főorvosától, amely miatt a kórház vizsgálatot indított – írta meg a Telex, miután megkereste a kórházat. A válaszban az állt:

„Felháborodással szembesültünk az ön által megosztott bejegyzéssel. Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése etikai bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával. A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük.”

Hétfő délután azonban kiderült, hogy a kórház az első körben felfüggesztett orvosnak azonnal hatállyal megszüntette a jogviszonyát.

Forrás: Telex