Orbán: a jogászok majd kimosnak, oszt jó napot! – Hírek 2006-ból (2. adag)

Föld S. Péter 2019. június 11. 06:55 2019. jún. 11. 06:55

Meleg van, tombol a rekkenő, enyhülésre belátható időn belül nincs esély. A helyzet súlyosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy Schmuck Andor is színre lépett, s bejelentette, hogy indul az előválasztáson. Színesedik a mezőny, így aztán mi sem tétlenkedhetünk: kerestünk és találtunk híreket 2006-ból. Az összes hírünk valódi, hozzá nem tettünk, el nem vettünk belőlük semmit.

■ Április 9-én az Orbán Viktor vezette Fidesz elveszítette a választások első fordulóját. A Vezénylő Tábornok nem adta fel. Legantipatikusabb embereit, Mikolát, Wittnert és a többi nagyágyút egy sorral hátrébb vonta, miközben kijelentette: nem akar miniszterelnök lenni.

■ Néhány nappal a választások második fordulója előtt, a Vezénylő Tábornok Ásotthalmon zártkörű eligazítást tartott a fideszes aktivistáknak. A vékony falakon keresztül azonban kihallatszott a Vezénylő Tábornok napiparancsa, amely a következőképpen hangzott: április 23-án, a szavazás második fordulójának napján keressék fel a rájuk bízott embereket, kérdezzék meg őket, hogy voltak-e már szavazni, és ha nem, akkor vigyék el őket. Ugyanezen az összejövetelen Orbán arra bíztatta híveit, hogy a kampánycsend idején se fogják vissza magukat. Mint mondta, bár tudja, hogy szabálytalan, ő maga is telefonon keresi majd az embereket, s ha a választási bizottság ezért elmarasztalja, a jogászok majd kimossák, oszt jó napot!

■ Májusban két, a magyar társadalom jövője szempontjából egyenként is sorsdöntőnek tűnő információ szivárgott ki. 1. Kiderült, hogy Győzikének kifelé áll a rúdja a Romantic zenekarból. 2. Veres András püspök úr egy katolikus egyházhoz közeli politikai hetilapban nyilvánvalóan az egyház politikai függetlenségére utalva így nyilatkozott: „ A választás végeredménye szomorúsággal tölt el, hiszen a kialakult helyzet egyfajta tükre az ország jelenlegi lelki és erkölcsi állapotának".

■ Navracsics Tibor lett az ismételten ellenzékbe szorult Fidesz frakcióvezetője. A politikus ügyesen palástolta rosszkedvét, amikor tudatosult benne, hogy kikkel kell majd együtt dolgoznia. Wittner Márián például már első blikkre látszott, hogy nem egy leányálom: 56 egyik hőse ugyanis nem állt szóba 56 másik hősével, Mécs Imrével. Pedig mindkettőjüket halálra ítélték annak idején. Igaz, Wittner Máriát jobban, és hitelesebben ítélték halálra.

■ Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Öszödön szocialista képviselők társaságában bevallotta, hogy elkúrták. Nem kicsit: nagyon. És hogy hazudtak. És hogy ezt most már abba kellene hagyni. A magyar közvélemény minderről csak néhány hónap múlva értesült, addig béke volt, mindenki készült a nyaralásra.

■ A pártállam elnyomó apparátusa már rögtön június elején kimutatta foga fehérjét. Az Újpest - Fehérvár mérkőzés után a magukat szurkolóknak nevezett tömegből néhányan egymásra, és a rendőrökre támadtak, egy fotós ezt lefotózta, ami nem tetszett a rendőröknek. Egy másik fényképész az ütlegelt kolléga segítségére sietett, az éppen intézkedés közben tetten ért közegek ezzel sem értettek egyet, ezért őt meg lefújták spray-jel.

■ Bocsi és Andi Törökbe’ jártak. A sztárpár már négyszer szakított egymással, de ugyanannyiszor ki is békültek. Edina kubai férje most már tényleg gyereket akar, miközben István odahagyta a gyönyörű utaskísérőt, s a nálánál egy emberöltővel fiatalabb Vikivel kavar. Anettkáról már egy ideje semmi hír (utóbb kiderül, a világűrrel kokettál). Oláh Ibolya, az első Megasztár második helyezettje bejelentette: példaképei a katicabogarak, mert náluk félóráig tart egy orgazmus. Igaz, neki sincs oka panaszra, merthogy ő, mint mondta, akár tojáshabarás és felmosás közben is képes élvezni.

Folyt. köv.