Orbán a jövő ellensége

HírKlikk 2019. május 14. 18:13 2019. máj. 14. 18:13

Zsákutcás politikát folytat Orbán Viktor, aminek köszönhetően Magyarország az Európai Unión kívülre kerülhet, erre fel kell hívni a választók figyelmét - hangsúlyozta Pápán Ujhelyi István.

Horn Gyula MSZP-je bevitte Magyarországot az európai közösségbe, a mai MSZP pedig ott fogja tartani - szögezte le pápai sajtótájékoztatója kezdetén Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője hangsúlyozta, azért küzd, azért tart az ország településein nap mint nap igaz beszédeket, mert ellensúlyozni kell a nyilvánosságra rátelepedett fideszes hatalmat, amelynek politikája miatt az ország kisodródhat Európából.

Az MSZP Szociális Európát célul tűző programjáról elmondta, olyan Európai Uniót követelnek, amelyben minden polgárnak ugyanolyan szociális jogai vannak. Egy pápai ugyanolyan színvonalú ellátásra legyen jogosult, mint egy belga vagy egy szlovák állampolgár, a pápai kisnyugdíjas ne kaphasson kevesebb nyugdíjat 94 ezer forintnál, egy munkásember pedig 240 ezer forintnál kevesebb minimálbért.

Csak az Európai Unió adhat nekünk biztonságot, békét, biztosíthatja Magyarország fejlődését. Az orbáni politika, aminek köszönhetően kikerülhetünk az Európai Unión kívülre, a jövő ellensége, egy zsákutca, amire figyelmeztetni kell a választókat - jelentette ki. “Május 26-án arról döntünk, Európában akarunk- e maradni” - állapította meg Ujhelyi István.

Forrás: Hírklikk