"Orbán a lelkes fiatalemberből egy öregedő, üres tekintetű ember lett"

HírKlikk 2019. június 19. 10:04 2019. jún. 19. 10:04

A Jobbik képviselője napirend előtti felszólalásában az 1989-es Orbán Viktort hasonlította össze a maival.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője az Országgyűlésben kedden Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén mondott beszédét idézte fel, és "elképesztő szimbólumnak" nevezte, hogy a "lelkes fiatalemberből" 2019. június 16-ra egy "öregedő, üres tekintető ember" lett, aki a feleségével egy "elhanyagolt, koszos sírhelyre" egy szál virágot helyezett el.

Úgy vélte: Orbán Viktor akkori beszédével ellentétben mára Oroszország "pincsikutyájává" tette Magyarországot. 

Úgy fogalmazott: a demokratikus intézményrendszert formálissá tette, a választási rendszert saját érdekei szerint átalakította, a közigazgatás személyügyi szempontja pedig a Fidesznek való hűség lett.    

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: az a Jobbik beszél pincsikutyákról, aki Oroszországnak kémkedő képviselőt küldött Brüsszelbe.

Hangsúlyozta: június 16-a a szabad Magyarország és a nemzeti önrendelkezés ünnepe. Arról beszélt: a rendszerváltás számos erénye mellett, számos rendezetlen adósságot is hátrahagyott, a 2010 utáni kormány azonban igyekezett ezek közül többet is a megoldani. További munkára van szükség, a Jobbik azonban nem segít ebben, hanem összefog az utódpárttal, és Gyurcsány Ferenccel - jegyezte meg.

Forrás: MTI