"Orbán előbb-utóbb kap egy pofont"

HírKlikk 2019. július 14. 09:16 2019. júl. 14. 09:16

Nem vállal politikai szerepet, mert nem ért hozzá – mondta Bojár Gábor üzletember, az Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója. Úgy hitte, hogy a rendszerszintű korrupció felismerése megteszi a hatását, de úgy látszik, hogy az emberek beletörődtek. Ezek is lopnak, azok is lopnak, a különbséget pedig, hogy milliókról, vagy milliárdokról van szó, sokan fel sem fogják.

Az sem rázta meg a magyarokat, hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból, sőt már meg is tette. A valódi EU-ban már nem vagyunk benne, mert az az eurózóna. Az Alaptörvényben szerepel, hogy a fizetőeszköz a forint. Nem tartozunk az Európai Ügyészséghez sem, és az is kétséges, hogy a schengeni övezetben meddig maradhatunk, ugyanis egy szabad belső Európa feltétele a közös külső határőrizet, a közös bevándorláspolitika. Márpedig Orbán ragaszkodik ahhoz, hogy ezek nemzeti hatáskörben maradjanak - fejtegette Bojár Gábor Bolgár György vendégeként a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Ugyanakkor úgy látja, nem Orbán a népszerű, hanem az ellenzék a népszerűtlen, de a miniszterelnököt életben tartja a legyőzhetetlenség, a tévedhetetlenség mítosza. Orbán Viktort nem kontrollálja senki, és ennek a helyzetnek maga is az áldozata, ugyanis így rengeteget tud hibázni. Igaz, ezeknek a melléfogásoknak a levét az ország issza meg – vélte.

Bojár szerint nagy gond van Orbán önértékelésével, példa erre az amerikai nagykövetség ünnepi fogadása, amikor felszólították a vendégeket, hogy a miniszterelnök tiszteletére álljanak fel.

Azt mondta, aki annyit hibázik, mint Orbán, előbb-utóbb kap egy pofont. S ha elszáll a tévedhetetlenség mítosza, az eddigi imádat a visszájára fordul.

Forrás: Klubrádió