Orbán is ott lesz a jobboldali populisták milánói találkozóján

HírKlikk 2019. április 3. 13:00 2019. ápr. 3. 13:00

Találkozót tartanak az európai jobboldali populisták április 8-án Milánóban - írta a Die Presse osztrák konzervatív lap a dpa német hírügynökség és saját - jól tájékozott olasz forrásokból származó - értesülései alapján. A Liga párt be akarja mutatni a májusi európai választásra tervezett „Az Európai Népek és Nemzetek Szövetsége” tereit, valamint az EU megreformálására vonatkozó elképzeléseit.

Az Európai Népek és Nemzetek Szövetsége a jobboldali populista pártoknak az a nagy szövetsége az európai választásra, amelynek megalakítását Matteo Salvini olasz belügyminiszter, egyben a Liga elnöke márciusban bejelentett, és amely ezek szerint Milánóban alakul meg.

Salvini múlt heti közlése szerint akár 20 párt és csoportosulás is részt vehet az eseményen, és csatlakozhat a pártszövetséghez. A részvevők közül egyelőre Orbán Viktort, Marine Le Pent, Geert Wilderst, az AfD-t és a Svéd demokratákat említették. A Die Presse szerint várhatóan jelen lesz az osztrák FPÖ is, de - bár korábban erről volt szó -, valószínűleg nem Heinz-Christian Strache elnök képviseli majd a pártot.

Forrás: Hírklikk