Orbán: itt nincsenek migránsok, terrorcselekmények, ellenben van munka, otthon és biztonság

HírKlikk 2019. március 12. 12:22 2019. márc. 12. 12:22

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

"A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét" - fogalmazott a kormányfő, aki szerint külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert - mondta a diákoknak - "a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok".

Arról is beszélt, hogy Magyarországon a fiatalok versenyképes szakmát kaphatnak, egyúttal beszámolt a visszatérésről a technikumi rendszerhez, amely megnyithatja a fiatalok előtt - ha a szakma megszerzése után még akarnak tanulni - az egyetemek kapuit is.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország - ahol a bérek lendületesen nőnek - jól fizető munkahelyeket ajánl, emellett Európa egyik legbiztonságosabb országa, "itt nincsenek migránsok, nincsenek terrorcselekmények, ellenben van munka, otthon és biztonság".

Forrás: MTI