Orbán király meztelen

HírKlikk 2018. december 30. 06:48 2018. dec. 30. 06:48

Orbán Viktor az elmúlt hetek megmozdulásai ellenére továbbra is meglehetősen népszerű, főleg vidéken. Megfigyelők azonban a kormányfő magabiztos karácsonyi nyilatkozata ellenére arra figyelmeztetnek, hogy a közösségi média megtörheti a hatalmát – írja a Politico.

Szelestey Lajos nemzetközi lapszemléje.

Egy névtelenséget kérő korábbi magyar tisztségviselő a portálnak úgy értékelte, hogy kiderült: a király meztelen és az udvar sebezhető, amivel a legutóbbi viharos parlamenti ülésre utalt. 

A Facebookon sugárzott képek egy megrendült és önbizalomnak híján levő miniszterelnököt mutattak.

A következő nagyszabású demonstrációt a jövő hónap elejére tervezik, és szó van általános sztrájkról is. Ez azonban kemény dió, mert a szakszervezetek viszonylag gyengék és sok szállal kapcsolódnak a Fideszhez.

A Politico megszólaltatta Szél Bernadettet, akin még látszottak annak a jelei, hogy szó szerint kihajították az állami tévé székházából. Azt mondta, ilyen még nem történt az elmúlt 28 évben, mármint hogy a rendőrség nem volt hajlandó segíteni a parlamenti képviselőknek, vagyis nem a nép oldalán állt.

A cikk idézi Donáth Annát, a Momentum alelnökét, aki történetesen az egyik 56-os hős unokája, és aki azt nyomatékosította a múlt pénteki megmozduláson, hogy 2019 az ellenállás éve lesz. A részvevők nagy része fiatal volt, és nekik egyre inkább elegük van Orbán Viktorból.

Forrás: b1.blog.hu