Orbán megint s...et csinált a szájából

Föld S. Péter 2019. június 4. 14:21 2019. jún. 4. 14:21

Orbán Viktor és kedvenc pártja, a Fidesz ismételten segget csinált a szájából. Jelen állás szerint megszavazzák Manfred Webert az EPP frakciójának élére, holott még néhány nappal ezelőtt ennek az ellenkezőjét mondták. Weber ugyanis – a Fidesz olvasata szerint -, megsértette a magyarokat, amikor azt mondta, hogy a Fidesz szavazataival nem kíván befutó lenni Ezt értelmezte úgy a Fidesz és a Kedves Vezető, hogy Weber megsértette a magyarokat.

Valami történhetett, amiről mi, földi halandók nem tudunk. Talán az, hogy Weber titokban bocsánatot kért a magyaroktól, amiért megsértette őket. Csakis így lehetett, ezért élvezi mostantól a Fidesz bizalmát.

Annak a Fideszét, amely ezúttal is a szimpatizánsai határtalan lojalitására épít. No meg a nemzeti amnéziára. Arra számít, hogy az embereket már kellőképpen lebutították, és a legtöbben annyira agymosottak, hogy nem is emlékeznek arra, mit mondott nekik a Kedves Vezető néhány nappal ezelőtt.

Megérkeztünk Orwell 1984 című regényének a világába. Aki egyik nap ellenség volt, másnapra barát lett és szövetséges. A Belső Pártban ez nem probléma, ők bármikor képesek bármiről bármit gondolni. Legföljebb azok számára jelentett ez a pálfordulás némi fejtörést, aki még nem hülyültek el teljesen. A Belső Pártnak azonban arra is megvoltak a módszerei: azokat, akik még gondolkodásra használták az agyukat, addig verték, míg jobb belátásra nem tértek.

A Fidesznek – egyelőre – nincs szüksége fizikai erőszakra. Ameddig kellő számú szimpatizáns szavaz rájuk, addig a többieket békésen is képesek levegőnek nézni.