"Orbán rendszere a Terror Házába fog kerülni"

HírKlikk 2019. április 10. 07:05 2019. ápr. 10. 07:05

Ujhelyi István hódmezővásárhelyi fórumán arról beszélt, a Fidesz szinte lemásolja a brexitet, miközben az EU az egyetlen biztonságos rendszert jelenti a magyarok életében. Meggyőződése, a történelem sötét figurái közé fognak kerülni az Orbán-rendszer emberi. Márki-Zay Péter az EU szégyenének nevezte a Fidesz-kormányt.

“Lesz kor, amikor ezt az egész Orbán-rendszert csak a Terror Házában  fogják emlegetni. A magyar történelem negatív figurái közé fognak kerülni azok az emberek, akik ezt a rendszert létrehozták, irányítják, szolgálják. Rajtunk áll, hogy ez mikor fog bekövetkezni” - jelentette ki Ujhelyi István az MSZP hódmezővásárhelyi EP-választási fórumán.

Az MSZP EP-képviselője hangsúlyozta, kritikus ponthoz érkezett az Európai Unió és Magyarország viszonya. Párhuzamot vont Nagy-Britannia EU-ból való kilépési folyamata és Magyarország az Unióban perifériára szorult helyzete között. A brexit ugyanazzal a lépéssel kezdődött, ami a Fidesszel történik, a brit konzervatív párt kilépett az Európai Néppártból, majd erőteljes migránsellenes kampányba kezdett.

“Miért gondolja bárki, hogy ezt Orbán nem teheti meg velünk?” - tette fel a kérdést. A Fideszt az EPP-ből való kizárás fenyegeti, a megvezetett britek ma  már fogják a fejüket, hogy hittek a populisták hazug EU-ellenes kampányának. Ugyanígy függesztődhet fel Magyarország tagsága és szavazati joga az Európai Unióban, ahogy a Fidesz szavazati jogát felfüggesztették prátcsaládjában. “Orbán rendszere összeférhetetlen az Európai Unió alapszerződésével és értékeivel. Ha Magyarország ma akarna felvételt kérni az EU-ba, a válasz határozott nem lenne.” - nyomatékosította Ujhelyi. Hozzátette, az Európai Unió az egyetlen rendszer a magyarok életében, ami biztonságot ad.

Megosztotta országjárása során szerzett tapasztalatait. Azt látta, a települések többségében már rádöbbentek a pártok, nem megy másképpen, csak ha a vásárhelyi példát követik, és összefogást kötnek. “Ha az ellenzéki győzelemnek köszönhetően ősszel a helyi fideszes hűbérurak kihullanak, és nem tudják tovább küldeni a pénzt a fideszes oligarcháknak, egy pillanat alatt fog összedőlni ez a maffiarendszer” - fogalmazott.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere  a Fidesz-kormányt az Európai Unió szégyenének nevezte. Orbán olyan rendszert épített, amiben már a fideszeseknek is egymástól kell félnie. “A kérdés az, hogy szabad demokratikus jogállamban fogunk élni, vagy betagozódunk Putyin és Erdogan rendszerei mellé. Erről fog szólni a május 26-i EP-választás.” A Fidesz gyűlölet-propagandájáról megjegyezte, ehhez képest Rákosi sehol nem tartott. “Összefogás, szeretet, békesség legyen Magyarországon, ezért vagyok itt büszkeséggel István rendezvényén. Amikor hallom, mindenben egyetértek vele, de amit a Fidesz mond, abban, jobboldali keresztény emberként, semmiben sem.” - fogalmazott a Mindenki Magyarországa alapító elnöke.

Forrás: Hírklikk