Orbán, Salvini és a kilógó lóláb

HírKlikk 2019. május 2. 09:13 2019. máj. 2. 09:13

A Deutsche Welle szerint Orbán ugyan az Európai Néppártban maradna a legszívesebben, de B forgatókönyve is van arra az esetre, ha mégis kizárnák onnan az uniós választások után. Ennek bizonyítéka, hogy Salvini ma Budapestre érkezik. Noha Pintér Sándor meghívására, de kilóg a lóláb, mindenki tudja, az Orbánnal való találkozón van a hangsúly.

Amikor 2018 nyarán először találkozott a két politikus, még nem is sejtették, mennyire egy húron pendülnek, noha politikai nézeteik nem igen fedték egymást. Hősnek, sztárnak, jó barátnak nevezve egyik a másikat - udvaroltak egymásnak. Ugyan a Deutsche Welle megkeresésére a magyar kormányszóvivő nem kívánta kommentálni Salvini látogatásának célját, minden valószínűség szerint a populista szövetségkötésre megy ki a játék - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Ezért utazik ide hétfőn az osztrák szélsőjobbos Heinz-Christian Strache alkancellár is. Orbán abból sem csinál titkot, hogy rendszeresen találkozik a holland Geert Wilderszel is, aki magyar felesége révén van gyakran Magyarországon. És ebbe a körbe tartoznak a lengyel és a román testvérpárt vezetői is, akikkel szintén jó barátságot ápol a magyar kormányfő, akárcsak Steve Bannonnal, aki a Fehér Házból történt távozása óta az európai populisták egységén munkálkodik és Orbánt Trump előtt Trumpnak titulálta.

Forrás: Klubrádió