Orbán Viktor a nemzet szolgája

Lendvai Ildikó 2018. december 13. 17:41 2018. dec. 13. 17:41

Indulóban vagyok a mai demonstrációra. A Magyar Idők szép szavaival "a balliberális kútmérgezők szakszervezetinek álcázott tüntetésén" is ott voltam, most egy kicsit tovább mérgezem a kutat. De előtte valamit tudnom kellene, mert megöl a bizonytalanság. Kedves tüntetők, szíveskedjetek tisztázni, most akkor "Soros György szervezeteinek kitartottjai" vagytok, mint Gulyás Gergely állította, vagy "fizetett provokátorok, akiket az ellenzék felbérelt", mint Kósa Lajos mondja?

Azt majd magam is eldöntöm valahogy, hogy "jobbikos huligán" vagy "liberális anarchista" vagyok, ahogy Kocsis Máté frakcióvezetői vagy vizeletvizsgálói minőségében nyilatkozta.

De legalább abban nincs kétség, hogy a Fidesz szerepe micsoda. Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy érezte magát a Parlamentben, egyértelművé tette: "A Fideszben ezt úgy hívják, hogy nemzetszolgálat".

Bár azért neki is érdemes volna részleteznie: csak az ország 82%-a által ellenzett rabszolgatörvény elfogadását, a független bíróságok ugyanaz napi lefejezését, a valódi inflációnál kisebb nyugdíjemelést, a média fölhabzsolását hívják nemzetszolgálatnak, vagy a lopást is?