"Orbán Viktor és Matteo Salvini ma a két legfontosabb európai politikus"

HírKlikk 2019. március 25. 19:30 2019. márc. 25. 19:30

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll, továbbá hogy a nemzeti pártok hamarosan nagy győzelmet arathatnak a globalista erőkkel szemben.

Steve Bannon, aki jelenleg Rómában él és dolgozik, azt mondta: a májusi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz. Úgy látja, hogy a nemzeti szuverenitást támogató oldal előre fog törni, továbbá szerinte az Európai Parlament (EP) mandátumainak harmadát nyerhetik el a nemzeti, bevándorlásellenes pártok. 

Megérti, hogy mennyiben megváltozna az Európai Parlament, ha az Orbán, Salvini és Le Pen vezette pártok kerülnének a többségbe?

– tette fel a költői kérdést, majd hozzátette:

Orbán Viktor és Matteo Salvini ma a két legfontosabb európai politikus.

Steve Bannon még tavaly nyáron jelentette be, hogy "A Mozgalom" ("The Movement") néven egy olyan alapítványt hoz létre, amely több módon is segítené a 2019-es európai parlamenti választásokon induló jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat. Még nyáron úgy fogalmazott: reméli, hogy a választások után élre törnek a jobboldali pártok és képviselőik csatlakozni fognak az általa kezdeményezett tömörüléshez. 

Bannon a mostani interjúban elmondta, az egységes európai mozgalom élére Orbán Viktor és Matteo Salvini lenne a logikus döntés.

Forrás: Hírklikk