Orbán Viktor, Lengyelország királya

Föld S. Péter 2019. március 16. 10:55 2019. márc. 16. 10:55

Nem szeretjük a lengyeleket, mert március 15-én Orbánnak csápoltak Budapesten. Nem minden lengyel jött Magyarországra, mondhatni, még az elenyésző töredéküknél is kevesebb. Olyan ez, mint amikor valaki egy másik országban a magyarokról beszél. Pedig, mi magyarok sem vagyunk egyformák, és a lengyelek sem mind ugyanolyanok.

Vannak közöttük, akik szeretik Orbánt, és vannak, akik ki nem állhatják. Most azok a lengyelek jöttek ide, hogy letudják a március 15-i dzsemborit, akik a kedvelik a saját miniszterelnököket. A lengyel miniszterelnök pedig kedveli Orbánt.

Mostanság, ha külföldön járunk, és megtudják rólunk, hogy magyarok vagyunk, sokan elhúzzák a szájukat. Visszazárnak, jó esetben csak sajnálnak bennünket. Mi meg hiába magyarázkodunk, nem lehet minden külföldön járó magyar mellére egy táblát szegezni, hogy „én is magyar vagyok, de nem a Fideszre szavaztam.”

Azok a lengyelek, akik március 15-én idejöttek Budapestre, ha tehetnék, Orbánra szavaznának. Számukra ugyanis Orbán Viktor nem csupán Magyarország miniszterelnöke, de Lengyelország királya is egyben.