Orbán wellnessközpontot építtet a luxuspüspök haverjának

HírKlikk 2019. január 17. 13:34 2019. jan. 17. 13:34

Látszólag Lezsák Sándor főiskolájának, de a valóságban az Orbán Viktorral baráti viszonyt ápoló Kiss-Rigó László püspökségének épül a lakitelki wellnessközpont, derül ki a HVG cikkéből.

Egy december 23-i és egy 27-i kormányhatározatban összesen közel másfél milliárd forintot rendelt a kormány a Lakiteleki Népfőiskolának, írja a HVG. A lap szerint az épülő wellnessközpont tulajdonosa minden látszat ellenére nem a Lezsák-féle népfőiskola, hanem a fociimádó Kiss-Rigó László püspök által vezetett szeged-csanádi egyházmegye lesz. Az ingatlan- komplexumnak ma még a népfősikola a vagyonkezkezelője, de ez a - húsz évre szóló - joga jövőre lejár.

A fejlesztéseket a kormány három éve kiemelt beruházássá nyilvánította, és az elmúlt két évben közel 30 milliárd forinttal támogatta. Kiss-Rigó NB III.-as focicsapata egyébként tavaly további, közel 10 milliárd forintot kapott a kormánytól stadionépítésre. A püspökhöz kötődő alapítvány két éve ingyen kapta meg az államtól a zánkai gyerekvárost a szintén méretes fonyódligeti gyerektáborral együtt.

Forrás: HVG