Orbánék a történelmet is kiírták közbeszerzésre a bennfenteseknek

Lendvai Ildikó 2019. június 23. 19:33 2019. jún. 23. 19:33

"Lesz maga juszt is az enyém, csak az enyém..."- ha más nem hallja, ezt énekelheti a miniszterelnök a történelemnek. Amíg ez nincs így, addig a történelemben számos zavaró tényező rontja az összképet. Itt van mindjárt 1956. Azzal az apró kellemetlenséggel, hogy Nagy Imre és társai.... hogy is mondjam... szóval tagadhatatlanul komcsik voltak.

A baloldalnak pedig nem lehetnek nemzeti hősei, ők mind hazaárulók és kész. Legjobb volna újra eltemetni őket, de most titokban és végleg.

De nem könnyebb a helyzet 1989-cel sem. A Fidesz egyfelől rendszerváltó párt (lassan kinyírja az összes többit), tehát ünnepelni kellene, másfelől viszont 2010-ben azzal jutottak hatalomra, hogy kamu az egész, nem is volt igazi rendszerváltás. Ezért kellett a fülkeforradalom, amely végre világossá tette, hogy a szabadság valódi betetőzése az arkangyalos emlékmű a Szabadság téren, a haladásé meg az, hogy a szombathelyi Haladás futballklubot megveszi a Mészáros-vő. 

Ha a valódi történelem ilyen zavaros, akkor ideje kicsit kitakarítani. Ezért kellenek az emlékbizottságok, előbb az 1956-os, most meg a rendszerváltás 30. évfordulójára létrehozott, amelyeknek valahogy mindig Schmidt Mária lesz a vezetője. Innentől hatalmilag el lehet dönteni, kinek a nevét tüntetik el az emlékezésből, mint Pruck Pálét (a plakáton látott pesti srác valódi modelljét), és kiből lesz Dózsa László, aki a valódiak szerepét is átveszi.

Aki megnézi a Terror Háza előtti tablókiállítást vagy a június 16-i Szabadságkoncertet meghirdető filmet, már tudja: Dózsa László ma Orbán Viktor. Csak ő szerepel, ő a rendszerváltás egyetlen hőse. Pedig tényleg hőse volt, de nem az egyetlen és nem a legfőbb.

Olvasom a csipkelődő kommenteket a Youtube-on a filmecske alatt: "Orbán egyedül kiűzte a szovjet csapatokat, meg a helikoptert is ő találta fel." Vagy az álnaív kérdést: "A beszédet még KISZ-titkárként, vagy már a Liberális Internacionálé alelnökeként mondta?" 

Szerencsére van, aki letorkolja az ünneprontókat: "Sok fanyalgó nudli libsi!"

Tényleg, kedves nudlitársak, nem értem, mit nem értetek. A történelmet is kiírták közbeszerzésre a bennfenteseknek, persze, hogy nem ti nyeritek a szokás szerint lezsírozott pályázatot. Ennyi. Kit érdekel, mi az igazság?