"Orbánék gerince úgy hajlik, ahogy a német nagytőke fúj"

HírKlikk 2019. augusztus 2. 08:14 2019. aug. 2. 08:14

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön találkozott Ursula von der Leyennel Brüsszelben.

Orbán Viktor eredményesnek értékelte a csütörtöki beszélgetést. Az új bizottsági elnökről kijelentette azt is: szenvedélyes meggyőződése, hogy az Európai Uniónak fenn kell maradnia, ezért "ösztönszerűen" utasít el minden olyan ügyet, amely távolítja egymástól a tagállamokat.  

Orbán Viktor ezt magyar érdeknek is nevezte, hiszen "mi is azt szeretnénk, ha úgy tudnánk összehozni az Európai Unió különböző országait, hogy közben minden ország az maradhasson, ami, hogy Magyarország Magyarország maradhasson". 

Ujhelyi István, MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint Orbán Viktor úgy tett Brüsszelben, mintha a királycsináló találkozott volna illiberális kreálmányával, miközben erről messze nincs szó.

Egy öregedő despota járt pávatáncot a belga fővárosban. Most épp lelkes támogatónak mutatta magát például a közös európai hadsereg felállításával kapcsolatban, amelynek javaslatát korábban Kósa Lajos még “szocialista figyelemelterelésnek” nevezte. Hiába, változnak az idők, Orbánék hitvallása és gerince pedig úgy hajlik, ahogy a német nagytőke szellője éppen fúj. Meglátjuk, hogy milyen Európai Bizottságot hoz tető alá Ursula von der Leyen, milyen magyar biztossal és portfólióval, illetve milyen programmal. Egyelőre elküldöm neki az Európai Parlament kétharmados többsége által elfogadott jelentést az Orbán-kormány jogállamisággal szemben elkövetett bűneiről. Kötelező olvasmány egy európai vezetőnek. Ahogyan korábban jeleztem: én csak akkor fogom támogatni az általa vezetett Bizottságot, ha kiáll a ‘szociális Európa’ céljai mellett és nem alkuszik az Európa-ellenes erőkkel 

- reagált az Orbán von der Leyen találkozóra Ujhelyi István.

Forrás: Hírklikk