Orbánék támogatásával újul meg Kenderesen a Horthy-liget

HírKlikk 2019. február 7. 11:58 2019. feb. 7. 11:58

Több mint egymilliárd forintot kapott Horthy Miklós szülővárosa öt önkormányzati ingatlan kicsinosítására.

Összesen 746 milliárd forintot kaptak tavaly az önkormányzatok a központi költségvetésből, aminek javát működési költségekre és ágazati feladatokra szánták – írja a Napi.hu.

A portál szerint az összeg 46 milliárd forinttal magasabb, mint a 2017-es keret, ám ebben nincs semmi rendkívüli. Érdekesek viszont az eseti támogatások, amikről külön dönt a kormány.

Eseti forrásként kapott például 1,2 milliárd forintot Kenderes öt önkormányzati ingatlan felújítására – a 4300 lakosú város ebből hozhatja rendbe a Városházát, a Borházat, a Horthy-ligetet és egy iskola épületét is.

Egymilliárd forint jutott a hatvani sport- és rendezvénycsarnok támogatására is augusztusban. A kormány tavaly márciusban döntött a támogatásról, akkor 1,37 milliárd forintot szántak a beruházásra a költségvetésből. Novemberben azonban úgy határoztak, hogy a következő évben további 699 milliót ítélnek meg az építkezésre. A csarnokot az egri székhelyű Variabau Kft. építheti meg 2 milliárd 826 millió forintért. A multifunkcionális sport-és rendezvénycsarnok a Radnóti tér 2. szám alatti telken épül fel. A csarnok 1105 nézőt tud majd befogadni. Az első emeleten kaptak helyet a sportolói öltözők, a vizesblokkokkal. A második szinten lesz a galériaszerű VIP lelátó, az iroda helyiségek, a mosdók valamint a multifunkciós terek.

Szintén érdekes lehet, hogy tavaly januárban 173 millió forinttal tovább hízott  Hermina Garázs előkészítési büdzséje is. Ez persze csak aprópénz, hiszen az Állatkert és a Városliget parkolási gondjait megoldani hivatott 700 férőhelyes garázs majdnem 6 milliárd forintba kerül majd. 

Forrás: Napi.hu