Orbánéknak a saját gaztetteik hullanak a fejükre

Lendvai Ildikó 2019. február 23. 14:16 2019. feb. 23. 14:16

Igazán nem szeretném, ha az olvasók egyik fele migránssimogatóként, a másik fele pláne Fidesz-simogatóként utálna, de:

1. Helyes, hogy a pokoli venezuelai helyzetből menekülőket befogadják. Ha háromszázat, hát háromszázat. Nem ezt kell számon kérni.

2. Számon kérni azt kell, hogy ezt csak sunyin, titokban, maguknak ellentmondva merik. Azt szégyellik, amikor végre valami normálisat csinálnak. Saját gaztetteik hullanak a fejükre. Ők teremtették gonosz szándékkal azt a légkört, amelyben ezt szégyellni kell.

Addig mosták össze a nagy veszély elől futó, törvényes menedéket keresőket az illegális bevándorlókkal, sőt a terroristákkal, hogy most lerombolnák a saját politikai légvárukat, ha bevallanák: léteznek segítséget jogosan kérő menekültek is, és igen, akár magyarok is kerülhetnek ilyen helyzetbe. Most az uraknak akadt a torkán az az undorító katyvasz, amit nekünk főztek ki.

3. Azt külön utálom, hogy a "vérségi elvvel" mentegetőznek. Tudom, hogy van ilyen jogi terminus az állampolgársági jogcímek között, de a hideg futkos a hátamon, ha embereket "vérségi elv" szerint szelektálnak, ha megint nagypapákat kell igazolni. Nehogy már felbátorodjon valaki, és honfitársainkat ugyanilyen vérségi elv szerint akarja osztályozni.