Országos NER-elleni letámadásra készül Herczeg Zoltán

Nagy András 2019. május 10. 09:05 2019. máj. 10. 09:05

Az ismert divattervező ismét akcióba lép – tudta meg a Hírklikk. Már készül rá egy ideje, most önkénteseket toboroz, ahogy mondja, „igen szép számmal”. Herczeg Zoltánt a magyar valóságot kitakaró fideszes plakátok kapcsán írt vitriolos és proaktív posztja miatt kerestük meg.

„Elég a szavakból, cselekedjünk, míg van alattunk haza, míg el nem lopják az egészet alólunk! Nincs sok időnk. Ezek épp most is lopnak! Tőlünk. Tőled. Tőlem” – írta Facebook-oldalán csütörtökön a divattervező. Bejegyzéséből kiderül, hogy az országot elárasztó kormánypárti plakáttenger verte ki nála biztosítékot.

"Övék az összes plakáthely, megvették a tőlünk lopott pénzünkből, a nyomdákat is megvették a tőlünk lopott pénzünkből, az embereket, akik ragasztgatnak, szintén a mi pénzünkből fizetik" – fogalmazott. Herczeg szerint minden tétel háromszor, ötször túl van árazva minden melónál, minden alkalommal, majd két hét múlva kezdik elölről, tele az ország az újabb narancs hülyeséggel, és újabb úri vadászkastélyok nőnek ki a földből – tette hozzá.

„Ha van ember, aki elgondolkozott már ezen, és kinyílik a bicska a zsebében, az jelentkezhet nálam most tényleges aktivitásra (…). Tettre fel barátaim, harcostársaim, mozgalmárok, lendüljünk mi is akcióba…” – zárta bejegyzését, és ez volt az a pont, ahol felvettük a telefont és felhívtuk az ismert divattervezőt.

Mint megtudtuk tőle, egy olyan akcióhoz toboroz éppen jelentkezőket, melynek keretében az épp futó Fidesz-plakátkampányt lehetne szerinte átváltoztatni úgy, hogy a hazug üzenete helyett a valóságról üzenjen a magyaroknak és Brüsszelnek is. Konkrétan a plakátok átragasztására keres olyan, mint mondja „bátor és tökös” embereket, akiknek elege van abból a szennyes hazugságözönből, amit Orbán Viktor és a Fidesz az országra zúdít.

Részletekbe Herczeg egyelőre nem kívánt bocsátkozni, de azt elárulta, hogy a plakátátragasztásra „igen szép számú” jelentkező kereste meg már az akció bejelentésének első napján. A divattervező jelenleg a kreatív elemeken dolgozik, az országos szintű akció megvalósításához pedig az általa életre hívott Fehér Szalag Mozgalom, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom aktivistáinak közreműködésére is számít.