Pofátlan hazugsággal kezdte Pócs János az új kampányt Jászberényben

HírKlikk 2019. október 31. 12:13 2019. okt. 31. 12:13

Újra kampány van Jászság fővárosában, mivel a Fidesz megtámadta az október 13-ai végeredményt, és azt az illetékes választási bizottság el is fogadta. Ezt követően a döntés ellen az ellenzéki jelölt felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, amelyet a Szegedi Ítélőtábla elutasított, formai hibákra hivatkozva. 

Pontosabban: Budai Lóránt jogi képviselője az elektronikus dokumentumként benyújtott felülvizsgálati kérelmét nem látta el minősített elektronikus aláírással, ami a választási eljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezése értelmében kizárta a kérelem érdemi elbírálását.

Ez azért fontos, mert Pócs János csütörtökön egy videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyben a következőket modta: 

"Szeretnék az ellenzék nevében is elnézést kérni, mert a szolnoki választási bizottság és a Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy az ellenzék részéről olyan mértékű csalások következtek be, ami miatt meg kell ismételni a választást."

Tehát a fideszes országgyűlési képviselő egyértelműen hazudott a jászberényi választópolgároknak, hiszen a Szegedi Ítélőtábla nem állapított meg semmilyen csalást. Egyszerű formai hiba miatt utasította el a felülvizsgálati kérelmet. Részletek a videóban: