Rabszolgatörvény: Nyílt levél a szakszervezeteknek  

HírKlikk 2018. november 29. 17:06 2018. nov. 29. 17:06

Most annak jött el az ideje, hogy a tolvajkapitalizmus alázatos hazai szolgáit, Kósa Lajost és Szathmáry Kristófot, s egyben kormányukat “üssük” úgy, hogy a csapásból a tervezett rabszolgatörvényt üdvözlő cégek is értsenek!

Az európai irány ugyanis abban áll, hogy munkaügyi jogszabályokat csak a munkavállalók javára lehet módosítani!

A 400 órás túlórakeret azt jelentené, hogy a 8 órás munkanap 10 órássá változhat. Ez mélyütés lenne mindazon vívmányoknak, amelyeket évszázados küzdelmek révén értek el világszerte a szervezett munkavállalók tömegei.

Álságos az a szöveg, miszerint az emberek többet akarnának dolgozni egy kicsivel több pénzért. Nem! A munkavállalók kevesebb ideig, de hatékonyabban akarnak dolgozni, sokkal több pénzért. Ha a német autógyárak jól meg tudják fizetni a dolgozóikat Németországban, akkor arra Magyarországon is képesek. A magas bérek világában sehol nincs munkaerőhiány. A tőke étvágyából kell visszavenni!

10 órás munkaidő mellett se normális családi élet, se pihenés, se fejlődés nincs, csak szenvedés, lepusztulás es menekülés. Európa, s benne Magyarország nem lehet ilyen!

A 400 órás túlórakeretnek már az ötlete is eleve ökölbe szorított kezeket provokál, mert nem utolsó sorban súlyosan nő- és ifjúságellenes. A kezdeményezők taktikai hátrálása azonban még nem a csata vége. 

Ezért a szakszervezeteket arra biztatjuk, tartsák meg a december 8-ára tervezett demonstrációjukat, hiszen nem csupán tagjaik, hanem a magyar emberek döntő többsége dolgozó, még akkor is, ha bizonyos hányaduk már nem, vagy csak majd lesz munkavállaló.

Ha kiállunk önmagunkért, akkor Európa is mellénk áll. 

Ha csendben maradunk, akkor Európa nem tud mit visszhangozni. 

Ha láthatatlanok maradunk, akkor Európa szemében is azok leszünk.

Szerzők: Szanyi Tibor, Komjáthi Imre, Burány Sándor, Gúr Nándor

Forrás: Hírklikk