Rogán Antal feltalálóként is rengeteg pénzt keres

HírKlikk 2019. február 3. 12:23 2019. feb. 3. 12:23

Tavaly már 42,65 millió forinthoz jutott Rogán Antal egy olyan elektronikus aláírási szabadalomból, amelynek dokumentumaiban Orbán Viktor kabinetfőnöke társfeltalálóként tűnik fel – derül ki a Fideszes politikus vagyonnyilatkozatából. A pénzt „találmányhasznosítási díj” jogcímen kapta a Mobilsign Kft.-től. Tavalyelőtt a műszaki kutatásairól kevéssé ismert tárcavezető ugyanebből a forrásból 25 millióhoz jutott.

A Mobilsign jelenlegi ügyvezető-tulajdonosa éppenséggel Rogán Antal egyik feltalálótársa, Csík Balázs. Az azóta megszüntetett Népszabadság három éve hozta nyilvánosságra, hogy Rogán Antal, Csík Balázs és Lengyel Csaba egy évvel azelőtt kérvényezte egy digitális aláírási és azonosítási eljárás szabadalmi védelmét - írja a Népszava.

Röviddel azután a három feltaláló eladta fejlesztését az azt megelőzően Csík Balázs és Lengyel Csaba, az idő tájt viszont éppenséggel Pozsgai Petra - Rogán Antal közeli ügyvédismerőse, Kertész Balázs exfelesége - jegyezte Mobilsign Kft.-nek.

A Fidesz-politikus busás bevételeit biztosító szerződési feltételek nem ismertek. Bár a hazai szerveknél a kérelmet hagyták kifutni, a nemzetközi hatóság két éve megadta a találmány Magyarországra is kiterjedő védelmét. Így Orbán Viktor politikai harcostársának számlájára a jövőben is hasonló nagyságrendű összeg érkezhet.

Forrás: Népszava