Rogánéknak áll a világ

Föld S. Péter 2019. május 24. 15:22 2019. máj. 24. 15:22

Hiába írtuk meg tegnap másokkal együtt mi is, hogy Rogán Cecília, Rogán Antal miniszter felesége meglehetősen kreatívan követi a KRESZ szabályait. és az Áldás utca iskolánál a forgalommal szemben, félig a járdán állva parkolt egy olyan útszakaszon, ahol tábla jelzi, hogy tilos megállni. Úgy látszik, nem olvasta az ezzel kapcsolatban megjelent, cikkeket, mert azt még elképzelni sem tudjuk. hogy egy miniszter felesége magasról tesz a mindenki másra kötelező szabályokra.

Rogán Cecília ma tovább folytatta sajátos parkolási tevékenységét, a változatosság kedvéért ezúttal nem a forgalommal szemben, viszont egy kapubejáró előtt állította le Audi felségjelű autóját. Ez persze nem kivagyiság, már csak azért sem lehet az, mert Cecília férje, Rogán Antal. Akiről autentikus helyről, azaz, saját elmondása alapján tudjuk, hogy nem szokott urizálni, mert ő egy parasztgyerek és a helikopteres utazás egy vidéki lakodalomba csupán egy kisiklás volt a részéről. Szóval Rogán Antalék egy Audi 6-os és egy Audi Q5-ös városi terepjárót is béreltek, miközben a miniszter vagyonbevallásában csupán ennél szerényebb értékű, A3-asok szerepelnek.

Mi közünk hozzá, mondhatná erre bárki. Annyi közünk van mindehhez, hogy nem vagyunk annyira hülyék, mint amilyennek néznek bennünket, és tudjuk, hogy soha az életben nem fogják őket megbüntetni. Egyetlen, nem várt esetet leszámítva: ha a Fidesz már nem lesz hatalmon és a NER megy a levesbe. Ez azonban még csak a jövő zenéje. Rogánék és a többiek egyelőre élik a világukat. Fut a szekér, dübörögnek a lóerők.

Csak szegény Műegyetem nem tud informatikai eszközökhöz hozzájutni. Ez is egy érdekes történet, és úgy jön ide, hogy ez is Rogán miniszterhez kapcsolódik. Az oktatást is kiváló szinten felügyelő Kásler Miklós miniszter ugyanis a Rogán Antal alá tartozó új Digitális Kormányzati Ügynökség portáljához rendelte a Műszaki Egyetem informatikai beszerzéseit. Már ebben is bizonyára van valamennyi logika, talán több is annál, mint amennyit egy átlagos földi halandó csökött agya képes felfogni. De mindegy is, hogy mi megértjük-e, vagy sem, a lényeg a mi megértésünktől független. Vagyis az, hogy amennyiben szoftverre, vagy például egy egérre van szüksége a Műegyetemnek, azt csakis a Digitális Kormányzati Ügynökség portálján keresztül rendelhetik.  Mely portál egyelőre még nem működik.

Rendnek kell lenni, és rend is van. És idővel egyes fejekben is összeáll, hogy bizony, vannak dolgok, amelyeknek látszólag nincs közük egymáshoz, ám valójában összetartoznak. A szabályokra fittyet hányó parkolás, a vagyonnyilatkozatból kifelejtett nagy értékű bérelt autók, valamint az, hogy egy neves egyetem informatikai közbeszerzéseit gyakorlatilag blokkolják.

Rogánék biztosra mennek, mert tudják, hogy sem a szabálytalan parkolásokból, sem a Műegyetemnek okozott károk miatt nem esik bajuk. Különben is: hamarosan vége az iskolának, és akkor majd Rogánné Áldás utcai parkolásai okafogyottá válnak.

Nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen oszolni és tovább haladni.