„Sajnos a döntésem végleges” – visszalépett Szalma Botond

NVZS 2019. március 27. 09:51 2019. márc. 27. 09:51

„Sajnos a döntésem végleges, de minden erőmmel a jövőben is támogatni fogom az ellenzéki erők összefogását, hiszen mindegy milyen színe van a macskának, a lényeg, hogy megfogja az egeret” – mondta a Hírklikknek Szalma Botond azt követően, hogy visszalépett Újpest összellenzéki polgármester-jelöltségétől. Az ok családi.

„Nem fenyegettek meg, nem kell konteót gyártani, valóban családi okokból lépek vissza, de erről nem szeretnék és nem is fogok többet mondani” – mondta megkeresésünkre az egykor KDNP-s színekben politizáló üzletember, aki határozottan leszögezte: a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a kerületben és másutt is megvalósuljon az ellenzék összefogása a Fidesz ellen.

„Hatalmas dolognak tartom, hogy a tűz és a víz találkozik, hogy tud beszélgetni egymással a Demokratikus Koalíció és a Jobbik, példaértékű, hogy végre beindult a párbeszéd az ellenzéki erők között” – szögezte le. Hozzáfűzte: „ettől még a Jobbikos nem fog belépni a DK-ba, a szocialista pedig az LMP-be és viszont”.

Szalma Botond polgármester-jelöltsége nem volt hosszú életű: március elején jelentették be, hogy az ellenzéki pártok a KDNP egykori budapesti elnökét indítják Újpesten, a főváros IV. kerületében a polgármesteri posztért. Az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd állt mögé. Szalma – aki korábban a Mahart igazgatója volt – régóta politizál Újpesten, a neve országosan akkor vált ismertté, amikor a KDNP budapesti elnökeként lemondásra szólította fel Schmitt Pál államfőt a plágiumügye miatt. Azóta sikeresen pereskedett a párttal, amelyből utóbb ki is lépett.

Mint ma korábban sajtóértesülés alapján mi is megírtuk:  Szalma Botond most visszalépett, de az Újpesti Hírmondó arról számolt be, hogy az újpesti ellenzéki pártok képviselői megerősítették: egyesítik erőiket az októberi győzelem érdekében, és a továbbiakban is egységesen, egy polgármesterjelölttel, közös listával és minden önkormányzati körzetben egy képviselőjelölttel kívánnak indulni a Fideszes rezsim jelöltjével szemben.

Szalma Botond a Hírklikknek tejes támogatásáról biztosította ezt a törekvésüket.