Sajtóklub: büdös bunkó, pónem és moszatok

Föld S. Péter 2019. május 29. 07:54 2019. máj. 29. 07:54

Azt mondta a Momentum elnökéről Bayer Zsolt, hogy még pónemre is olyan ez a kis csávó, ez a szerencsétlen büdös bunkó, mint az SZDSZ. Huth Gergely szerint az ellenzéki szavazók egy része moszatként éli világát, Dobrev Klára pedig egy rikácsoló banya. Hír TV, Sajtóklub. Keresztények, konzervatívok. Náluk a morális fölény.

Lenne rá igény, hogy leírjuk, micsoda köpönyegforgató gazemberek ezek. Hogy a műsorban szintén szereplő Bencsik András a pártállami Népszabadság pártrovatának oszlopa volt, és olyan emelkedetten írt a szovjet-magyar barátságról, hogy szem nem maradt szárazon. Megemlíthetnénk, hogy a most pónemező (értsd: zsidózó) Bayer valamikor a liberális Kurírnál kezdte sajtómunkási pályafutását, majd amikor egykori közös munkahelyünk nem bizonyult számára elég baloldalinak, elpályázott a Népszabadsághoz és a 168 órához.

Leírhatnánk, hogy ezek szemét gazemberek, akik még attól sem riadnak vissza, hogy egy diáklányt ribancnak, vagy kretén prolinak nevezzenek. De ennél lényegesebb, hogy milyen az a közönség, akiknek fent nevezettek írnak. Közönségesek. Orbánnak például bizonyára tetszik ez a stílus, különben már rég leállította volna ezeket a szánalmas szerencsétleneket. A miniszterelnök titokban irigykedik Bayerra, mert ő is azt gondolja az ellenzékről, amit Bayer, de ő nincs abban a helyzetben, hogy ezt ki is mondja.

És persze megkérdezhetnénk a Fidesz holdudvarához tartozó, a jó erkölcsökre mindig kényes Budai Úriasszonyok Szentfazék Nőegylet Álszent Tagozatának Álságos Szekcióját, hogy mi a véleményük ezekről a kijelentésekről. Tetszik nekik ez a stílus? Kedvükre való ez a hangvétel? Megkérdezhetnénk Gulyás Gergely minisztert, aki néhány hónappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy az ő oldalukon vannak a jobb újságírók, és náluk van a morális fölény. Mit ért morális fölény alatt, Gulyás úr? A moszatot? A pónemet? A rikácsoló banyát?

És úgy egyáltalán: Tiltják? Tűrik? Támogatják?

És van még valami, ami fontosabb annál, minthogy mi a véleménye minderről a szentfazekaknak és a miniszternek. Mégpedig az, hogy a fenti urak, és azok, akiknek ez tetszik, vélhetően odahaza is hasonló hangon kommunikálnak. Anyjukkal, feleségükkel, gyerekükkel. Náluk ez a természetes, az lenne a furcsa, ha odahaza nem bunkó tahók lennének.

Bayerkám, emlékszel még arra, amikor pártodat, a Fideszt még Zsidesznek csúfolták? Ha igen, akkor mi a f@sznak pónemezel b.meg?