Sargentini: Magyarországon fizikai erőszak is érhetne

HírKlikk 2019. január 25. 10:08 2019. jan. 25. 10:08

Nem tervez ellátogatni Magyarországra Judith Sargentini, az Európai Parlament (EP) zöldpárti képviselője, akinek Magyarországról szóló jelentését tavaly fogadta el az EP.

Ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam. Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet” - mondta a holland politikus a Magyar Hangnak adott, ma megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy az Orbán-kormány óriásplakátokon is támadta őt.

Sargentini szerint jelentésében azt tárta fel, hogy a magyar kormány hogyan kezeli a saját polgárait. Mint mondta, a magyar polgárokat is ugyanazok a jogok illetik meg, mint a holland, francia és belga polgárokat, ezért kötelessége megvédeni őket a saját kormányuktól is.

A politikus csalódását fejezte ki amiatt, hogy a hetes cikk szerinti eljárás Magyarországgal szemben (erről döntött szeptemberben az EP) nem halad kellőképpen.

"Úgy tűnik, hogy az osztrák elnökség vonakodott a további lépések megtételétől, inkább továbbadták a számukra kínos kérdést a románoknak. Onnan még nem hallottam konkrét intézkedésekről. Közben az Európai Néppárt is csendben maradt a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban. Az Európai Parlament kétharmada nagyon egyértelmű jelzést küldött a tanácsnak: fel kell lépni a magyar demokrácia eróziójával szemben. A magyar polgárok megérdemlik a jó kormányzást”

- mondta Sargentini a Magyar Hangnak.

Forrás: Hírklikk