Schmitt Pál nem aggódott, amikor emberek fagytak meg a lakásukban

Lendvai Ildikó 2019. november 9. 22:09 2019. nov. 9. 22:09

Schmitt Pál a Nemzet Sportolói egy részének nevében aggodalmát fejezte ki, hogy stadion nélkül veszélybe kerül a 2023-as Atlétikai VB budapesti megrendezése. Megértem és tiszteletben tartom a volt vagy jelenlegi élsportolók érzéseit, természetes, hogy nekik legfontosabb a sport.

Schmitt Pál azonban nemcsak volt sportoló, hanem volt köztársasági elnök is. És nem emlékszem, hogy akkor vagy azóta valamiért aggódott volna. (Már persze a plágium-botránya keltette érthető aggodalmán kívül.)

Nem aggódott, amikor emberek fagytak meg lakásukban vagy az utcán. Nem aggódott, amikor gyerekes családokat lakoltattak ki.

Nem aggódott, amikor rokkant nyugdíjasok kerültek kilátástalan helyzetbe. Nem aggódott, amikor párttársai ellopták a roma felzárkóztatásra szánt pénzt.

Nem aggódott a százezer gyerekért, akiket iskolai végzettség nélkül löktek ki az oktatásból. Nem aggódott a kórházi fertőzések, az utcán várakozó rákbetegek miatt.

Nyugodt ember, nem könnyen lehet felizgatni. De most annyi, éveken át elfojtott aggodalom gyűlt fel benne, hogy már nem bírta tovább. Aggódik. A stadion miatt.