Semjén Zsolt bemutatja: szégyenünk éjszakája

Föld S. Péter 2020. április 16. 08:40 2020. ápr. 16. 08:40

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke ismét az éj leple alatt, sunyi módon, gyáván, minden társadalmi és szakmai vita mellőzésével nyújtott be egy törvényjavaslatot a parlamentnek. Ezúttal a kulturális szférában dolgozók jogainak csorbítása körül matatott a nemzetnek ez a kiválósága, hogy az eddig is rossz helyzetben lévő szellemi munkások még kiszolgáltatottabbak legyenek.

Nem vagyunk meglepve, az ellenkezője lett volna szokatlan. Ennek a nulla százalékos támogatottsággal sem rendelkező pártnak az elnöke – még mindig Semjénről beszélünk  néhány nappal ezelőtt, egy salátatörvénybe bújtatva, már elkövetett hasonló gazemberséget. Akkor Orbán Viktor ígéretét meghazudtolva, a polgármesterek jogainak megkurtítását és a Városliget beépítését csempészte a törvényjavaslatok közé, s nem mellesleg a Budapest-Belgrád vasútvonal iratainak tíz évre szóló titkosítását is. Mindezt a koronavírus veszélyének árnyékában.

2 in 1: aljas gazemberség, és sunyi gyávaság. Viszont legalább nem csodálkozunk. Tudjuk régóta, hogy ezek ilyenek. Éjjel merik csak meglépni az aljasságaikat, titokban, amikor azt hiszik, kevesebben látják és hallják őket. Éjszaka viszik el a szobrokat, Károlyi Mihályét például, vagy Nagy Imréét a Vértanúk teréről. És szégyenünk szobrát, a Szabadság téri megszállási emlékművet is a sötétben állították fel. Annyira féltek ezek a magukat nemzetinek mondó urak, hogy még avatóbeszédek sem hangzottak el. Gyomorforgató múltmásítás volt a javából, mert a Szabadság térre rondított szobor azért született, hogy elleplezze a tényt: a második világháború idején, a magyar állam nem védte meg polgárait. Finoman fogalmaztunk, merthogy kifejezetten segítette őket a halálba, százezrével tuszkolta fel a zsidó származású magyarokat az Auschwitzba induló vonatokra. A magyar történelemnek ezt a kedves kis epizódját igyekeztek úgy beállítani, mintha csak a németek tehettek volna mindenről, ők támadtak a szegény, szerencsétlen, védtelen, Horthy zsidótörvényeivel súlyosbított Magyarországra.

Semjén Zsolt és társai, Orbán Viktor utasítására úgy dolgoznak, mint a rablók. Kedvenc napszakuk az éjszaka, mert úgy gondolják, hogy olyankor nem látják őket, és ezért mindent megtehetnek. Lophatnak, ha úgy tartja kedvük, fosztogathatnak, elvehetik mások javait. Jogukat, lehetőségeiket, az életüket.

A történelem ítélkezni fog a bűnösök felett. Nem éjszaka, gyáva salátatörvények álcázva, hanem fényes nappal.