Sikeres emberek: de azért nem árthat egy fideszes üzlettárs…

HírKlikk 2019. szeptember 2. 17:40 2019. szept. 2. 17:40

Vári Attila, Pécs fideszes polgármesterjelöltje a kormánypárt szerint sikeres cégvezetőként a politikán kívülről érkezik, és a város történetében új lapot nyitva fejlődő pályára akarja állítani a mecseki települést.

Piszkosul jól hangzik a fenti mondat, az ember csak csettint: így kéne mindenhol csinálni, félre a pártpolitikával, előre a városért! Van azonban egy bökkenő: ha kicsit jobban megnézzük a hátteret, kiderül, hogy nem teljesen stimmel a fenti kampányszöveg, pusztán a Fidesz próbálja meg így eladni jelöltjét.  

A Szabadpécs nevű portál ugyanis nemrég arról írt, hogy Vári Attilának bizonyíthatóan közös cége van Bauer Nándor Zsolttal. Mivel e név hallatán szinte senki nem kapja fel azonnal a fejét, eláruljuk: Bauer Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő testvére. Bánki pedig már nem kis név, ő a parlament gazdasági bizottságának elnöke is.

Így nem meglepő, ha a Vári által vezetett önkormányzati cég anyagi problémáit egy apró állami segítséggel, potom 890 millió forinttal kellett orvosolni. Ez persze meglehetősen nagy kérdőjelet tesz a „sikeres cégvezető” elnevezés mellé, és azt is sejteti, hogy mégsem annyira a politikán kívülről érkezik a jelölt.

Évekkel ezelőtt az Átlátszó többrészes cikksorozatot szentelt Bánki Baranya megyei üzleti kapcsolatainak, amelyből kiderül, hogy a hatalmas befolyással bír Pécs környékén, és mivel politikai pályája is töretlenül ívelt a Fideszen belül, gyakorlatilag mindent megtehet a városban, amit akar.

Ez pedig a legenyhébben szólva is azt sejteti, hogy a párttagkönyvvel nem rendelkező, de a fentiek alapján egyértelműen fideszközeli Vári Attila nem fog tudni új lapot nyitni Pécs történetében, de talán nem is akar, hiszen elég lesz végrehajtani Bánki Erik elképzeléseit. Sikeres cégvezető persze lehet, főleg, ha a párszázmilliós állami támogatás továbbra is meglesz hozzá.

Forrás: Hírklikk