„Sikeres és tapasztalt jelöltje lesz a baloldalnak”

Nagy András 2019. június 14. 11:50 2019. jún. 14. 11:50

Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere bízik abban, hogy az előválasztás jövő heti második fordulójának végén egy sikeres és tapasztalt főpolgármester-jelöltje lesz a baloldalnak.

A kispesti városvezető reményei szerint ez az ember Karácsony Gergely lesz, az előválasztás után pedig már csak arról fognak szólni a hírek, hogy milyen közös programmal indul az ellenzék Tarlós Istvánnal és a Fidesszel szemben ősszel. Ez a programok összefésülésén túl arról is szól, hogyan tudja a következő ciklusban az MSZP-Párbeszéd, a DK, és a Momentum közösen vezetni a fővárost – tette hozzá.

Minden jelöltnek vannak olyan pontjai, amelyekből egy jó program gyúrható össze – jelentette ki Gajda Péter. A kispesti polgármester szerint a saját példája is mutatja ezt, hiszen a XIX. kerületiek 60 százaléka szavazott az általa képviselt közös programra 2014 őszén.

Bár korábban voltak olyan hangok, melyek szerint minimum 50 ezer szavazat szükséges ahhoz, hogy az előválasztás eredménye legitim legyen, Gajda szerint bármennyi szavazat is érkezik a második fordulóban, jelentősebb felmérés lesz, mint bármelyik közvélemény-kutatás. A kispesti polgármester reméli, hogy mindenki tartani fogja magát a megállapodáshoz, azaz a győztes mögé mindenki beáll majd.

Gajda Péter az ATV Start című műsorában elmondta: június 26-án este a fővárosiak már tudni fogják, ki lesz Tarlós István kihívója az ősszel. Gajda Péter szerint ettől a naptól kezdve az ellenzék közös Budapest-programjáról kell beszélni, arról, hogy milyen jövőt képzelnek el a fővárosban az ellenzéki pártok. A budapesti főpolgármester-jelölti előválasztás június 26 zajlik majd, szavazni személyesen és online is lehet.

Forrás: Hírklikk