Simicska megkapta a végső döfést

HírKlikk 2019. július 24. 05:45 2019. júl. 24. 05:45

Mindössze 3 munkanap alatt zárta le a vizsgálatot a GVH.

Mégsem az új Közgépként emlegetett Duna Aszfalt, hanem annak tulajdonosa, Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László viszi az egykori Simicska-birodalom zászlóhajós cégét, a Közgép Építő Zrt.-t – írja az mfor.hu.

Egy évvel ezelőtt Simicska Lajos kénytelen volt megszabadulni szinte az összes érdekeltségétől – leszámítva a kecsketenyésztéssel foglalkozó Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t. A többi céget egykori üzlettársának, Nyerges Zsoltnak adta át. Már ekkor sejteni lehetett, hogy a cégbirodalom darabjai a NER prominens figuráinak közelében köthetnek ki. A főként mezőgazdasággal és közterület reklámozással foglalkozó társaság Mészárosnál landolt, a birodalom építőipari ékkövét pedig a tervek szerint a Duna Aszfalt vette volna át.

Igaz, a kisebbségi részt már korábban megszerezte a Szíjj-birodalomhoz tartozó Duna Aszfalt, amit a 2015-ös G-nap óta csak "új Közgépként" emlegetnek, miután tucatjával nyeri a korábban a Közgépre szabott közbeszerzéseket. Vagyis a milliárdos már eddig is birtokon belül volt.

Mint azt már korábban a 444 megírta, a Fővárosi Törvényszék cégbíróságán elérhető iratok szerint október 31-én tartottak rendkívüli közgyűlést a Közgép részvényesei, ahol Nyerges Zsolt és felesége bejelentették, hogy eladták összesen 30 százaléknyi részvénycsomagjukat a Duna Aszfalt Kft.-nek. A portál információi szerint a végső tulajdonos azonban mégsem ez a társaság lesz, hanem annak tulajdonosa, Mészáros üzlettársa, Szíjj László. A Gazdasági Versenyhivatalnál július 17-én jelentették be Szíjj és a Közgép összefonódását, a hivatal pedig mindössze 5 nap (3 munkanap!) alatt eldöntötte, hogy nincs szükség külön vizsgálat elindítására, nem áll fenn erre okot adó körülmény.

Ennek alapján Szíjj egyedüli, közvetlen irányítást szerez a Simicska-birodalom egykori kirakatcége, a Közgép Építő Zrt. felett.

Forrás: mfor.hu