Sneider elárulta mi menthetné meg a Jobbikot

HírKlikk 2019. február 15. 10:00 2019. feb. 15. 10:00

Ha az adóhivatal nem ad részletfizetési lehetőséget a Jobbiknak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetések törlesztésére, akkor a párt ellen felszámolás indul – mondta el a Népszavának a Jobbik elnöke.

Sneider Tamás közölte: a múlt pénteken vették át azt az ÁSZ-értesítést, amely szerint a legutóbbi, 136 milliós bírságot 15 napon belül kellene utalni, ha nem kapnak részletfizetési lehetőséget.

Sneider szerint normális körülmények között nem kellene számolni azzal az eshetőséggel, hogy a hatalom adminisztratív úton megszünteti a legnagyobb ellenzéki pártot, de

a Jobbik felkészült mindenre: „nem szabad úgy tennünk, mintha demokratikus országban élnénk”.

A felszámolási eljárás – folytatta – akár évekig is elhúzódhat. A Jobbik parlamenti frakciójának tagjai már elhatározták, hogy ha megszüntetik a pártot, akkor független képviselőként folytatják.

Azt, hogy magával a párttal mi lesz, egyelőre nem tudni. Elképzelhető például, hogy a Jobbik más néven alakul újjá: 

a jogászok most dolgoznak a lehetséges forgatókönyveken.

Erről jövő szombaton, a Jobbik rendkívüli kongresszusán várható döntés – mondta Sneider Tamás.

A párt elnökének közlése szerint a Jobbik számláján jelenleg mintegy 20 millió forint van. A Jobbik parlamenti képviselőitől is érkeznek – esetenként milliós nagyságrendű – felajánlások, és magánszemélyektől is folynak be adományok, pedig nem is tettek közzé támogatást kérő felhívást.

Forrás: Népszava