Sokkal jobb kenne, ha Felcsút volna a főváros

Lendvai Ildikó 2019. október 13. 20:09 2019. okt. 13. 20:09

Jósolok. Az ellenzéki eredmény nyilván nem olyan rossz, mint a Fidesz szeretné, és nem olyan jó, mint amilyennek mi szeretnénk. Persze nem mindegy, melyik várakozáshoz áll közelebb! De jobb annál, mint a legutóbbi önkormányzati választáson, és az is jó, hogy a demokratikus ellenzék megtanult együtt dolgozni. Akármi van, ez már dobbantó.

Egyben biztos vagyok: ha nem mindenütt a Fidesz nyer, akkor elsősorban a megyei listás eredményeket fogja gyönyörű ábrán hozni a kormánysajtó.

Azokra t.i. a megyei jogú városokban -ezekben lakik majdnem a fél ország- nem lehet szavazni, így könnyű a kiszolgáltatott kistelepülések voksai nyomán narancssárgára festett országot mutatni. A más színű városokat majd csak icipici pont jelzi....Arról majd nem írnak, hogy a megyéktől gyakorlatilag már minden jogosítványt elvettek.

Szerencsére van egy fontos település, ahol nincs ok az izgalomra. Felcsúton csak a kormányoldal állított jelöltet, épp annyit, ahány hely van a testületben. Ott tehát minden induló bejut. Lehet, hogy ez egy új választási törvény próbaüzeme? Mondom én, hogy sokkal jobb kenne, ha Felcsút volna a főváros. Stadion, kisvasút már van. És nincs az a nagy hiszti, körömrágás, drukk, mint Pesten!