Szabad Egyetem a Kossuth téren – megmutatjuk a mai programot

HírKlikk 2018. november 26. 08:42 2018. nov. 26. 08:42

Nem töltik tétlenül az időt a Parlament előtt a szabad országért, szabad egyetemért, a CEU-ért tüntetők: egész napra jutnak izgalmas előadások a Kossuth téren. A „szabadegyetem” előadói ma a CEU, az MTA az Amnesty International  oktatói, tudósai, szakértői lesznek.

Szabad Egyetem a Kossuth téren – hirdetik a szervezők Facebook oldalukon, s igazán ütős programot sikerült mára összerakniuk. Három blokk lesz, egy délelőtti, egy délutáni és egy esti, ez utóbbi 21 órakor ér majd a tervek szerint véget.

A programsorozatot a szombati tüntetés folytatásaként szervezték. Ingyenes előadásokat, beszélgetéseket tartanak és kifejezik szolidaritásunk egészen december elsejéig – ami a kormány és a CEU között megkötendő megállapodás határideje, hogy a CEU Magyarországon maradhasson.(Interjúnkat Enyedi Zsolttal, a CEU rektorhelyettesével itt olvashatja.)

Íme a mai program, akit érdekel és van ideje, ott a helye!

November 24-én többezren – diákok, oktatók, magánemberek. civilek – tüntettek Budapesten a „Tüntetés a Tudomány és az Oktatás Szabadságáért” elnevezésű rendezvényen. A résztvevők az ELTE BTK, a CEU és az MTA érintésével a Kossuth Térre vonultak, ahol beszédek hangoztak el. A tüntetők egy része a téren maradt, ott is alszik. Több budapesti látogatott el azóta a Kossuth térre, s vitt élelmet az ott tüntetők számára.

Forrás: Hírklikk