Szabó Tímea visszautasította, hogy megsértették volna a Ház méltóságát

HírKlikk 2019. március 19. 16:48 2019. márc. 19. 16:48

A Párbeszéd politikusai azt követően tartottak sajtótájékoztatót, hogy a parlament kedden csökkentette harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok.

Szabó Tímea frakcióvezető visszautasította, hogy december 12-én erőszakot követtek volna el az ülésteremben és megsértették volna Ház méltóságát.

Szavai szerint a jogállamiságot védték azzal, hogy elállták az elnöki pulpitusra vezető utat. Hozzátette, hogy az ülés alatt a fideszes politikusok "számos alkalommal követtek el erőszakot", mert lökdösték és szidalmazták az ellenzéki képviselőket.

Szabó Tímea azt mondta, hogy a Ház méltóságát nem ők sértik meg, hanem Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, illetve a Fidesz-KDNP politikusai, akik nyolc éve nem hallgatják meg az ellenzék javaslatait és leépítik a jogállamiságot.  

A frakcióvezető bejelentette, hogy a tiszteletdíjuk csökkentése miatt az  Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak. Hangsúlyozta, hogy ha visszakapják a pénzt, akkor azt jótékony célokra fogják felajánlani.

A képviselőcsoport azt szeretné, ha a kilakoltatás előtt álló, illetve már kilakoltatott családokat segítenék a pénzből.

A képviselő egy másik témában feltett kérdésre azt válaszolta, hogy az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervvel az a problémájuk, hogy az csak azoknak a jómódúaknak segít, akiknek nincs szükségük segítségre.

Forrás: MTI/Hírklikk