Szájer: Magyarországon ütni akartak egyet a választások előtt

HírKlikk 2019. január 28. 18:23 2019. jan. 28. 18:23

Sosem kellett igazi indok az Európai Parlament számára, hogy napirendjére tűzze a magyarországi jogállamisággal kapcsolatos vitákat-jelentette ki Szájer József az ECHO TV Bayer show című műsorában. A Fidesz EP-képviselője szerint az unió kettős mércét alkalmaz hazánkkal szemben.

Magyarországi jogállamisággal kapcsolatos aggodalmakról folytatnak vitát az európai parlamentben az európai képviselők. Soha nem kellett érdemi ürügy ahhoz, hogy minket napirendre vegyenek. Még arra sem nagyon ügyeltek, hogy az okokat elmondják – reagált Szájer József a Bayer show-ban. 

A Fidesz EP-képviselője elmondta, egy lengyel kollégája javasolta vizsgálják meg a franciaországi jogállamiságot, hiszen ott sokkal nagyobb tüntetések vannak, mint Magyarországon. Ezt azonban leszavazták. Szájer József szerint jól látszik, hogy az unió kettős mércét alkalmaz hazánkkal szemben. 

Igazából semmilyen ok nincs. Csupán arról van szó, hogy a választások előtt még egyet tudjanak ütni Magyarországon, azért, mert Magyarország egy más utat választott, mint amit őt szeretnének

 – hangsúlyozta. 

Szájer József kitért arra is, amikor a Sargentini-jelentésről szavaztak az EP-ben, számos kollégájuk elnézést kért, ugyanis tudták róla, hogy hazugság, azonban nem szavazhattak ellene. Amennyiben ellene szavaztak voltak, azokat a politikusokat hazájukban a sajtó ki fogja nyírni – magyarázta a Fidesz EP-képviselője. Hozzátette, sokan vannak, akik ezt a lufit fújják, azonban jó lenne visszatérni a valóság talajára. 

Forrás: Hírklikk