Szánalmas Fidesz propaganda lett Bagi-Nacsa szilveszteri műsorából

Márkus 2019. január 1. 06:00 2019. jan. 1. 06:00

Szilveszter éjjelén a Duna TV-n volt látható Bagi Iván és Nacsa Olivér legújabb műsora. Az MTVA székházba beülő ellenzéki képviselőktől rettegő humorista páros a régi kliséit használva próbált valami újat mutatni, de nem sikerült.

A műsor végén a Szomszédok stílusában mondott ünnepi beszédet Gyurcsány Ferenc, majd a csattanónak szánt Orbán Viktor.

Az 5 százalékos támogatottság körül mozgó Demokratikus Koalíció elnökének paródiáját már annyiszor láttuk, hogy nem lehetett rajta nevetni amikor a műsor 45. percében feltűnt, ahogy az utána következő Orbán Viktor szájába adott mondatokon sem. Ugyanis az utóbbi sokkal inkább volt egy burkolt fideszes propagandaszöveg, mint vicces sziporka.

Mindenesetre az alábbiakban álljon itt szó szerint az „Orbán Viktor” szájából elhangzott szöveg, hátha e sorok írójában van a hiba és a Kedves Olvasó a föntebbi fanyalgás ellenére könnyesre röhögi magát:

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim!

Gyorsan elrepült ez az év, még egyszer mondom, elrepült. De mi idén is megvédtük Magyarországot és egész Európát. Mondjuk ezért csak Magyarország hálás.

A Vidi szépen menetelt az Európa-ligában, Marco Rossi pedig jött, látott, és győzött. Most már a válogatottban is nagyszerűen működött az Orbán–Kádár-tengely a védelemben. Sosem gondoltam volna, hogy ezt egyszer kiejtem a számon.

Van még tennivalónk bőven. 2019-ben is meg kell védenünk határainkat, sőt meg kell nyernünk az európai parlamenti választásokat is ahhoz, hogy megerősítsük pozíciónkat az öreg kontinensen. 2019-ben is hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”