Szanyi: ennek nemzetközi következményei lesznek

Nagy András 2018. december 17. 13:38 2018. dec. 17. 13:38

Egyértelműen törvénytelen, ami az MTVA székházában hétfőn történt, ennek Európában is lesz következménye – tájékoztatta a Hírklikket Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő a közmédia Kunigunda úti épületéből.

A szocialista EP-képviselőt telefonon értük el, aki elmondta, az MTVA épületében mostanra lényegében „lekapcsolták a villanyt” vagyis kiürítették a házat, nyoma nincs televíziós tevékenységnek, csak a biztonsági őrök tevékenykednek. Szanyi szerint így kicsi a valószínűsége, hogy itt az öt pontos petíciójukat beolvassák, ugyanakkor viszont a kitartásuk eredményeként több millió ember figyelmét sikerült felhívniuk Magyarország valódi helyzetére.

Szanyi a délután folyamán már Brüsszelbe repül, ahol első kézből készül tájékoztatást adni az illetékes európai uniós szerveknek. „Példátlan ami történt, hogy egy állami intézmény fegyveres őrei országgyűlési és EP-képviselőket ütlegeljenek” – mondta, hozzátéve, hogy a nemzetközi nyomásgyakorlás eszközével is fellépnek az orbáni erőszakkal szemben.

A politikus egyúttal arról is tájékoztatott, hogy nemzetközi jogászokkal egyeztetett, akik szerint annyira egyértelműen és súlyosan sérült egyes ellenzéki képviselők feladataik ellátásához való joga, hogy egészen rövid időn belül is lehet következménye Európában.