Szanyi: Jöjjön az általános sztrájk

HírKlikk 2018. december 28. 16:21 2018. dec. 28. 16:21

A magyar politikában nagy változások várhatók 2019-ben. Ennek előszeleként értelmezhető a decemberben elkezdődött tüntetéssorozat, amely elsősorban a rabszolgatörvény apropóján kezdődött, de valójában itt már sokkal többről van szó – erről Szanyi Tibor az MSZP alelnöke beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt évek sérelmei és az egyre erőszakosabb hatalomkoncentráció hozta utcára Budapesten és számos vidéki városokban az embereket. Ezen megmozdulások közös jellemzője, hogy ma már a fiatalok is felvonulnak és skandálják a „mocskos Fidesz” vagy éppen az elhíresült „O1G” rigmusokat. Ezen fiatalemberek ma már világosan látják, hogy milyen pályát rajzolt fel számukra az Orbán rezsim és mi történik a jövőjükkel, ha ennek most nem szabnak gátat, nem vetnek véget ennek a korszaknak. Szanyi Tibor szerint a január elejére meghirdetett tüntetéseket az elégedetlenség mértékének kifejezésén túl a konkrét célok is megkülönböztetik, mégpedig az általános sztrájk kilátásba helyezése.

Az alelnök sürgeti a szakszervezetek a politikai pártok, különböző dolgozói csoportok összefogását, hogy egy nagyon komoly jelzést, egy általános sztrájkban kifejeződő jelzést tudjanak leadni a magyar kormánynak. Az MSZP aktívan részt kíván venni az általános sztrájk előkészítésében.

Az EP képviselő a továbbiakban beszélt a jövőre esedékes EP választásokról is. Hangsúlyozta, hogy a magyar emberek a kormány munkájáról leghangosabban mégiscsak a választások alkalmával fejezhetik ki véleményüket. Szanyi Tibor szerint meghatározó választás lesz a következő, ahol az emberek két alternatíva között dönthetnek.  Magyarország folytatja útját a jobboldali radikalizmus és  a fékevesztett nacionalizmus irányába, vagy pedig az európai nemzetek közötti együttműködés felé indul el.

Forrás: Hírklikk