Századvég: Tarlós István magasan vezet a jelenlegi jelöltek között

HírKlikk 2019. június 19. 20:08 2019. jún. 19. 20:08

A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

A Századvég megvizsgálta a főpolgármesteri tisztségre pályázók népszerűségét. A kutatás eredménye szerint Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, ami "szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa".

A legnépszerűbb ellenzéki jelölt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje, de őt csak 21 százalék választaná. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga a harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában: a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori televíziós műsorvezetőre.

A független Puzsér Róbertnek és a Momentum jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak nincs releváns támogatottsága: előbbi 8, utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében - részletezték a felmérés eredményét.

Kitértek Tarlós István munkájának megítélésére is. A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével. A megkérdezettek 41 százaléka inkább elégedetlen a Fidesz-KDNP jelöltjének teljesítményével, míg 2 százalékuk nem foglalt állást a kérdésben - olvasható a közleményben.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása június 15-18. között 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú budapesti megkérdezésével készült, CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amely Budapest összes felnőtt lakosának megkérdezésével alakult volna ki.

Forrás: MTI/Hírklikk