Szégyelli a kormány Takaró Mihályt

Föld S. Péter 2019. augusztus 11. 06:45 2019. aug. 11. 06:45

Hazudott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Takaró Mihály ügyében. Amikor néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Takaró Mihály is részt vesz a nemzeti alaptanterv hazafiasabbá tételének munkálataiban, mellébeszéltek, maszatoltak és azt mondták, hogy ez a Takaró Mihály nem az a Takaró Mihály, akire mindenki gondol. Az Emmi szerint van ugyanis egy teológus, akit történetesen Takaró Mihály Károlynak hívnak, és az ismert Takaró Mihálynak, aki nem teológus, viszont Orbán Viktor jó ismerőse, nem mellesleg antiszemita, nincs szerződése a minisztériummal.

Most kiderült, hogy mégis van. Vagy ha nincs, akkor az azért problémás, mert Takaró Mihály - nem a Károly, aki teológus, - hanem az antiszemita, aki nem teológus, havi 480 ezer forintért vesz részt a hazafias nevelés kimunkálásában. Ha van szerződése, akkor az azt jelenti, hogy az Emmi néhány hónappal ezelőtt hazudott a közvéleménynek, amin amúgy nem vagyunk különösebben meglepve. Amennyiben viszont Takaró Mihálynak valóban nincs szerződése, akkor a NAV-nak volna némi sürgős vizsgálódni valója az ügyben. Munkát ugyanis szerződés keretében szokás végezni, és adót, járulékot illik fizetni utána.

És akkor még valami, ami talán az előzőeknél is fontosabb: hogy azért van még remény. Még sincs minden veszve, a kormány ugyanis szemmel láthatólag szégyelli, hogy Takaró Mihállyal dolgoztat.

Akkor volna még a mostaninál is nagyobb a baj, ha büszkék lennének rá. Ha valóban komoly, tiszteletre méltó figurának tartanák és nem hazudták volna le a csillagot az égről, nem maszatoltak, ködösítettek volna, hogy ez a Takaró nem az a Takaró, hanem egy másik. De nem dicsekszenek vele, sőt, igyekeztek, ameddig lehetett, eltitkolni, hogy ez a vállalhatatlan fazon, aki szerint Esterházy Péter kultúraromboló, és ezért nem kell őt tanítani, nekik dolgozik. Valamiért kell a kormánynak Takaró, de nem büszke rá, sőt, szégyelli és igyekszik letagadni, hogy ilyen emberrel szóba állnak. Ezért mondhatjuk, hogy maradt még némi remény, mert a kormány szemében antiszemitának lenni talán mégsem akkora dicsőség, mint amilyennek Takaró Mihály foglakoztatásából gondolnánk.