Szégyen, de igaz: egy árulkodó lista Magyarországról

HírKlikk 2019. augusztus 1. 08:24 2019. aug. 1. 08:24

A magyarok 43 százaléka nem engedhet meg magának évente egyetlen egyhetes nyaralást sem – adta hírül az Európai Unió statisztikai Hivatal.

Az Eurostat jelentés alapján a statista.com által készített grafikon szemléletesen mutatja, mennyire elszegényedett a magyar az uniós országok túlnyomó többségéhez képest.

Csak öt uniós tagállam – Románia, Horvátország, Görögország, Ciprus és Olaszország – található Magyarország előtt azon a listán, amely azt mutatja, hogy a lakosság mekkora hányada nem engedheti meg magának évente egy darab egyhetes nyaralást sem. Magyarországon száz emberből 43-nak esélye sincs erre – a legrosszabb helyzetben lévő románok közül 59 van ebben a lukas cipőben.

Az unió átlaga 28 százalék, miközben a legjobb helyzetben lévő országban, Svédországban az emberek 90 százaléka számára elérhető a minimum egyhetes pihenés.

Nem véletlenül mondják sokan, hogy a „jobban élünk” szlogen hamis, mert torz mutatókkal operál.

Íme, a grafikon, amely arra a kérdésre adja meg a választ, hogy az egyes országokban a lakosság hány százaléka mondta, hogy nem engedhet meg magának évi egyetlen egyhetes nyaralást sem.

 

Forrás: Hírklikk