Szél Bernadett segít a fenyegetőző MTVA-nak

Nagy András 2019. április 17. 14:35 2019. ápr. 17. 14:35

Ismeretlen tettesek ellen készül feljelentést tenni a közmédia a hét elején a Kunigunda úti központjánál demonstráló ellenzéki képviselők kiállása után. Egyikük, a független Szél Bernadett szerint az MTVA teljes szerepzavarban szenved, de örömmel segít nekik az eligazodásban.

Beperli az MTVA azokat az ellenzéki országgyűlési képviselőket, akik a különleges jogállásuknál fogva hétfőn ismét megpróbáltak bejutni a közmédia épületébe, hogy beszéljenek Papp Dániel igazgatóval, és hogy megkérdezzék tőle, mikor fogja a közpénzből fenntartott MTVA az ellenzéki véleményeket is megjelentetni.

A közmédia keddi közleménye szerint az ellenzéki képviselők valóságos blokádot emeltek az MTVA bejáratánál, „így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket”, ezért jogi lépéseket tesznek ismeretlen tettesek ellen – közölték, hozzátéve, hogy „nem ez volt az első alkalom, hogy ellenzéki képviselők betörtek a közmédia épületébe”.

Éppen ez utóbbi indította a hétfői demonstrálók egyikét, a független Szél Bernadettet arra, hogy a Facebook-oldalán reagáljon a feljelentés hírére:

„Segítek a láthatóan teljes szerepzavarban lévő MTVA-nak: a képen látható „ismeretlen tettesek” egytől egyig ismert ellenzéki országgyűlési képviselők és politikusok, akik nem magánterületen, hanem adóforintokból fenntartott közintézmény területén tartózkodtak, és akiknek amúgy az ő stúdióikban lenne helyük, ahol felkészült és pártatlan riporterek kérdezik őket” - írta. A független képviselő ígéri: addig is, amíg ez így lesz, minden létező, erőszakmentes módszerrel küzdeni fognak a szabad sajtóért.

Mi pedig csak annyit tennénk hozzá, hogy úgy tudjuk, az MTVA rendszeresen fogad iskolai csoportokat a közmédia Kunigunda úti központjában. Bár a belépésért tudomásunk szerint külön belépődíjat szed az évi 100 milliárd forint körüli közpénzből fenntartott MTVA, ha Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Varju László, Tordai Bence és a többiek alapítanának mondjuk Ellenzéki Szabadegyetemet, akár be is jelentkezhetnének iskolai tanulmányi látogatásra a közmédiához. Pénzért bizonyára beengednék őket is az MTVA-sok, pláne, hogy a közleményük szerint az ellenzéki képviselők „ismeretlenek” a számukra