Szexbotrány Tőkés László volt egyházkerületében

HírKlikk 2019. április 29. 09:06 2019. ápr. 29. 09:06

Szexbotrány pattant ki Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben, miután a 36 esztendős Chilba Denisa Krisztina beállított a Bihoreanul lap szerkesztőségébe és kitálalta állítólagos szerelmi viszonyát a 63 esztendős Csűry István püspökkel.

- Ő volt az első férfi az életemben, elvette a szüzességemet és teherbe ejtett – mesélte a Bihoreanul újságírójának. A cikket a 24.hu szemlézte.

A nő elmondta, hogy egy közösségi oldalon ismerkedtek meg tavaly decemberben, majd szó szót követett, a püspök udvarolni kezdett neki, aztán egy doboz csokoládéval meglátogatta nagyváradi albérletében. Chilba szerint amíg kilépett a konyhába teát főzni, Csűry meztelenre vetkőzött, ő pedig aztán képtelen volt ellenállni a férfinek, odaadta neki féltve őrzött szüzességét.

Ezt követően még vagy ötször, hatszor szeretkeztek, és a légyottok között Chilba története alapján a püspök egyre több, borzalmas románsággal írt szexuális töltetű üzenetekkel, szívecskékkel bombázta a telefonján, és ezeket meg is mutatta a szerkesztőségben: „érzed a kezemet rajtad?”, látni akarta „az öröm kapuját”, a „kis bundácskát”, az „ikreket” (melleit), „nagyon szexi vagy lent és fent is”.

A nő azt is elmesélte, hogy szüleit elvesztette, édesanyja magyar volt, édesapja román, de ő román iskolába járt, így nem beszél jól magyarul, ezét leveleztek románul Csűryvel.

A jelek szerint a nő is belezúgott a püspökbe, és hasonló szerelmes szövegeket zúdított a férfi telefonjára, sőt előfordult, hogy naponta több tucatszor rácsörgött. Néhány hét múlva, amikor Chilba zaklatása egyre terhesebbé vált, Csűry megpróbálta előbb finoman, majd fenyegetőzve lerázni a nőt, aki esténként otthon is hívogatta. Már nem ment fel a nőhöz, és állítólag félt, hogy lebukik a püspökségen és a családja előtt.

Chilba márciusban visszautazott Németországba, ahol ápolóként dolgozott egy idősek otthonában, de húsvét hetében visszajött Nagyváradra. Egyik este megjelent Csűry lakásánál és mindent elmondott a feleségének.

A lap kíváncsi volt Csűry István püspök álláspontjára is, aki homlokegyenest más történetet adott elő. Álláspontját írásban is eljuttatta a lapnak, s ebben leírja, hogy a nő vélhetően az interneten találta meg az ő telefonszámát, s csak az elmúlt év végén 1500-szor csörgött rá és küldött ezer sms-t, ez utóbbiakban 30 ezer eurót követelt. De gyakran megjelent a templomban az istentiszteleteken is. Csűry püspök elismerte, hogy a nő a püspökségen és a lakásán is kereste, hogy botrányt csapjon, ám amikor a hivatalnokok a rendőrséggel fenyegetőztek, Chilba elfutott.

Csűry István zaklatás vádjával feljelentést tett a rendőrségen és rendelkezésre bocsátotta a telefonján lévő üzeneteket. A püspök állítása szerint egyetlen napon, április 19-én körülbelül 116 alkalommal hívta a nő, ugyanakkor a forró telefonos üzenetekkel kapcsolatban kijelentette, hogy semmi sem igaz ezekből.

Forrás: 24.hu